ACCES LA JUSTITIE

Anunt seminar ”Promovarea metodelor alternative de solutionare a litigiilor in justitie”

By April 29, 2021No Comments

Anunt seminar

”Promovarea metodelor alternative de solutionare a litigiilor in justitie”

Asociația Centrul de Resurse Apollo organizează in perioada 06-07 mai 2021 Seminarul ”Promovarea metodelor alternative de solutionare a litigiilor in justitie” din cadrul proiectului “Informare Educare Justitie”, finanțat prin Programul Operational Capacitate Administrativă 2014-2020”, avand ca lector dl Marian Mandache.

Seminarul este organizat in 2 sesiuni:

  • Sesiunea 1 (06 mai 2021, orele 11.00-15.00) pentru persoane din judetul Buzau;
  • Sesiunea 2 (07 mai 2021, orele 11.00-15.00) pentru persoane din judetul Prahova;

Seminarul  se va desfasura online, pe Zoom, la o adresa care va fi transmisa ulterior. In urma desfasurarii seminarului, se vor acorda certificate de participare.

Seminarul se adreseaza persoanelor care desfasoara sau sunt autorizate sa desfasoare activitati juridice, personalului din institutii juridice si persoanelor cu atributii juridice din institutii si autoritati publice din judetele Prahova si Buzau.

          Informatii suplimentare cu privire la modalitatea de inscriere se pot obtine  la tel: 0736547124, e-mail: secretariat.centrulapollo@yahoo.com.

 ______________________________________________________________________________

Marian Mandache s-a nascut într-o familie de romi ursari din România. A devenit avocat in 2005 si in cadrul Baroului Bucuresti si a obtinut un master in drept (LL.M.) de la Universitatea Columbia din New York (2010), perioada in care a fost si asistent de predare (teaching assistant) pentru Prof. Jack Greenberg. Incepand din anul 2021, a colaborat in calitate de expert tehnic in protectia drepturilor omului in cazuri aflate pe rolul instantelor de judecata din Statele Unite.

Marian lucreaza în domeniul drepturilor romilor din 1999, iar intre 2012 si 2020, a fost director executiv al organizatiei Romani CRISS. Marian a obtinut experienta valoroasa de teren prin numeroase misiuni de documentare a încalcarilor drepturilor omului. A elaborat plângeri la CEDO (Lingurar s.a. contra Romaniei)., a sustinut actiunile de litigare în cazuri emblematice în domeniul discursului urii (împotriva Presedintelui României, Prim-Ministrului, Ministrului de Externe), al segregarii scolare (Scoala 19 din Craiova) sau al purtarii abuzive a politiei.

Marian a facut parte din grupuri de experti ce au elaborat propuneri de legi (ex. amendamente la legislatia antidiscriminare) sau au contribuit la elaborarea de standarde internationale (CoE, EC, OSCE). Marian a sustinut sesiuni de formare pentru judecatori, ofiteri de politie si activisti.

Descarca anuntul aici

Leave a Reply